Ce este Solid State Hybrid Drive

Ce este Solid State Hybrid Drive

Ce este Solid State Hybrid Drive?

 

Ce este Solid State Hybrid Drive
Ce este Solid State Hybrid Drive

Ce este Solid State Hybrid Drive (SSHD) este o intrebare „legitima” pentru cei ce nu sunt foarte familiarizati cu computerele. Necesitatea aparitiei acestui tip de dispozitiv de stocare a fost determinata de configuratia unor sisteme de calcul – printre care si laptopurile – care nu permitea montarea unui al doilea hard disk, inlocuirea acestuia cu un SSD fiind imposibila datorita capacitatii mici, in raport cu necesitatile unui utilizator „normal”, adica unul care are nevoie si de spatiu de stocare pentru clipusi video sau filme, penru muzica sa / sau alte categorii de fisiere consumatoare de spatiu (cum ar fi, spre exemplu, fotografiile). Mai exista o posibilitate, insa aceasta presupune la renuntarea la unitatea optica si inlocuirea ei cu un hard didsk, locul acestuia fiind luat de un SSD.

Avantajul major al SSHD-ului este acela ca, la performante aproape egale cu al SSD-ului, are un pret mai mic decat acesta si o capacitate mult mai mare. Spre comparatie, timpul de boot-are este de 54” la HDD de 500 GB, 11” la SSD de 160 GB si 14” la SSHD de 750 GB.

Dar, ce este acest dispozitiv de stocare atat de… ofertant? Este, de fapt, un HDD obisnuit, care are o memorie cache NAND de 8GB in care va salva informatiile cele mai des utilizate – cu ca sunt mai des utilizate (interesant, nu?) cu atat mai repede vor fi incarcate urmatoarea data cand vor fi solicitate. Dezavantajul – trebuie sa existe si un dezavantaj, nimic nu e perfect pe lumea asta – este ca ceea ce va fi sters din memoria cache nu mai poate fi recuperat.

Daca doriti consiliere pentru configurarea unui laptop sau orice alte sfaturi, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la 0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor lamuri absolut toate nedumeririle, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Numai bine!

Distribuie acest articol