Defectele de suprafata ale hardurilor

Defectele de suprafata ale hardurilor

Defectele de suprafata ale hardurilor

 

Defectele de suprafata ale hardurilor
Defectele de suprafata ale hardurilor

Defectele de suprafata ale hardurilor sunt tot defectiuni mecanice, care provin din aceleasi cauze ca si cele prezentate in articolul precedent sau ca urmare a altor defectiuni mecanice care nu au fost sesizate sau care au fost ignorate o perioada de timp, timp in care aceastea s-au agravat si au determinat aparitia altora. Defectiunile de suprafata sunt defectiuni aparute pe suprafata discurilor (platanelor) datorita in primul rand socurilor mecanice aparute in timpul functionarii hard disk-ului sau in urma defectarii capetelor de citire – scriere, care nemaifiind controlate riguros, lovesc platanele si zgarie suprafata acestora sau provoaca distrugerea acesteia.

Dupa cum spuneam mai sus, ignorarea unor „semnale” pe care le ofera hard disk-ul in functionare – aceasta fiind partea „buna” a acestui tip de defectiune, faptul ca sunt semne premergatoare defectiunii – agraveaza starea si poate duce pana la pierderea irecuperabila a datelor stocate pe acesta. Deci, daca auziti zgomote de genul scartaiturilor, pocniturilor, vibratiilor, suieratului, opriti urgent functionarea hard disk-ului si veniti cu el la noi in Service, unde beneficiati de diagnosticare gratuita si in timp record!.

Defectiunea este foarte greu de reparat si este foarte costisitoare, justificandu-se doar in cazul in care hardul contine date de extrema importanta, pentru ca este necesara dezmembrarea unui alt hard disk pentru a extrage capetele de citire – scriere si a le inlocui pe cele defecte. Totodata trebuie schimbat si firmware-ul, acesta nemaifiind universal ci specific fiecarui hard disk in parte. Mai exista si riscul ca noile capete sa nu fie in totalitate compatibile cu cele originale, astfel fiin necesara rularea hard disk-ului la viteze foarte mici, aceasta insemnand un consum foarte mare de timp.

Si un ultim argument care va va face sa reconsiderati cantitatea de munca dar si dotarea necesara acestui tip de defectiune, este acela ca toata operatia, de la demontare, inlocuire capete si re-montare, se face numai intr-o camera speciala, numita Clean Room, unde intr-un metru cub de aer exista maximum 100 de particule de praf, nu 2-3 milioane cate sunt intr-o camera normala. Mai trebuie mentionate si celelalte instrumente de varf – microscoape, osciloscoape – precum si specialistii calificati pentru a le utiliza. Urmatorul articol: Ce semnificatie au sunetele emise de harddisk.

De aceea, ultimul sfat este primul: la orice zgomot din zona hard disk-ului, nu mai stati pe ganduri, veniti cu laptopul la noi in Service, unde beneficiati de diagnosticare gratuita si nu pierdeti timpul inutil! In plus, la noi obtineti si garantie pentru lucrarile executate. E simplu: sunati la 0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) pentru a rezolva problema rapid, ieftin si cu garantie!

Intotdeauna, parerea dumneavoastra conteaza pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne comunicati parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

Numai bine!

 

Distribuie acest articol