Cum se alege laptopul potrivit
Cum se alege laptopul potrivit
Cum se alege laptopul potrivit este intrebarea-cheie, chiar daca esti la primul laptop sau la al patrulea. La primul laptop este, poate, putin mai dificil, pentru ca nu exista experienta utilizarii acestuia, nu exista constientizarea reala a nevoilor proprii, care, la inceput, ori nu exista, ori este exacerbata! Dupa primul laptop, deja se stie mult mai clar de ce anume este nevoie pentru a acoperi intreaga paleta a nevoilor personale. Dar intrebarea ramane, pentru ca evolutia fulminanta a tehnologiei calculatoarelor face ca orice optiune sa aiba, obligatoriu, una corespondenta la o firma concurenta. Diferenta fiind foarte fina, doar un specialist poate selecta varianta potrivita pentru utilizarea particulara a computerului. Si atunci, cum se alege laptopul potrivit?
Exista multe criterii, diferite de la utilizator la utilizator, care se iau in calcul. Nu avem cum sa le avem in vedere pe acestea, astfel incat vom trece in revista doar pe cele generale, care se potrivesc majoritatii celor care isi doresc un laptop.
Primul criteriu – sau prima intrebare – este daca ne dorim sa cumparam un laptop nou sau unul second hand. Aici se cuvine sa detaliem putin situatiile existente vis-s-vis de „nou” sau „second hand”. De fapt, mai exista inca doua categorii de laptopuri care se pot achizitiona: „resigilate” si „reconditionate”. Daca luam in considerare utilizarea lor, atunci aceste patru categorii se pot reduce la doua: NOU – include laptopurile noi si cele re-sigilate, care sunt si ele noi, nu au functionat, urmele de utilizare sunt, in general fizice, datorate transportului sau expunerii in vitrine, adica zgarieturi fine pe diferite suprafete ale carcasei – si SECOND HAND – cele utilizate dar care sunt inca instare de functionare si cele care au fost predate (eventual prin sistemul buy-back) defecte si care au fost reparate de Service, cu piese noi sau recuperate, care functioneaza normal si care pot fi cumparate cu garantie. Cele din aceasta grupa pot fi „demodate” din punct de vedere al design-ului insa pot fi mai performante si mai fiabile decat laptopurile noi dar ieftine, neperformante. Dar, intotdeauna este o limita de care trebuie sa tinem seama! O „varsta” de cinci ani este o limita care nu prea trebuie depasita pentru ca functionarea indelungata poate duce la „obosirea” componentelor, care ajung in stadiul de a putea sa se defecteze oricand. Si asta n-ar fi foarte grav, dar dupa ceasta perioada este posibil sa nu se mai gaseasca piese de schimb pentru repararea defectiunilor care vor aparea.
Vom continua cu Alte criterii de alegere a laptopului.
Daca doriti consiliere pentru achizitionarea unui laptop sau orice alte sfaturi, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la 0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor lamuri toate nedumeririle, competent si profesionist.
Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.