Defectele mecanice ale hardurilor

Defectele mecanice ale hardurilor

Defectele mecanice ale hardurilor

 

A avea un laptop in perfecta stare de functionare presupune, printre altele, sa stii sa il intretii (si aici intra „regula de aur a laptopurilor – curatarea bianuala de praf) si sa stii sa te porti cu el, daca nu vrei sa pierzi timp si sa cheltui bani umbland cu el prin service-uri. Si, parafrazand o vorba a unui om foarte important din tara asta: „Laptopul reparat nu-i ca cel nou!” J

Un comportament brutal – nu in sensul de a-l lovi intentionat ci in cel de a nu avea grija sa nu fie lovit – poate duce, indubitabil, la defectiuni grave, dintre care cel mai important este, de departe, cel al defectarii hard disk-ului, pentru ca pe el se afla toata informatia acumulata in timp, foarte importanta, cateodata chiar nepretuita: fisiere text (de serviciu sau personale), fotografii, clipuri video, carti electronice, filme, muzica. In sensul acesta, si a-i oferi o cafea laptopului, chiar si fara zahar, ii afecteaza grav sanatatea (tastaturii in primul rand) si, din nou, daca ajunge la hard disk este ca si cum l-ai ataca, pentru ca lichidul musca din metal si se formeaza oxizi, intrerup circuite si poate provoca defectiuni iremediabile.

Defectele mecanice ale hardurilor
Defectele mecanice ale hardurilor

In afara de multiplele posibilități de „accidentare” a laptopului, cum ar fi scaparea din mana pe asfalt, caderea de pe birou, pentru ca alimentarea de la priza se face printr-un cablu care, normal, trebuie sa se incurce printre picioarele cuiva (vezi Murphy), aruncarea in portbagajul masinii (daca nu are capitonata podeaua), placerea „vinovata” a catelului de a trage de firul care „spanzura” din obiectul ala negru de pe masa (ce-o fi oare, ia sa vad eu…), deci, repet, in afara de toate astea, si lasarea in bataia soarelui vara pe canicula ori lucrul cu el pe picioare sau in pat, adica in pozitii care se favorizeaza incalzirea, fantele de aerisire fiind obturate (nu zic intentionat, dar, totusi, obturate!), pot fi considerate din categoria defectiunilor mecanice intrucat daca se topeste sau se arde o piesa, este o interventie mecanica, nu? Si daca nu-l duceti de doua ori pe an la un Service pentru a-i face o curatare de praf, acesta astupand pur si simplu gurile de aerisire, nu este si asta o interventie mecanica?

Deci, in urma „evenimentelor de mai sus, se produc defectiuni mecanice, cum ar fi:

  • Stricarea capetelor de scriere – citire;
  • Stricarea unuia sau mai multor discuri (platane) din interiorul hardului; aceasta se poate intampla si daca se defecteaza capul si loveste suprafata platanului;
  • Zgarierea discului de un cap defect;
  • Stricarea motorasului de antrenare a platanelor, in urma vibratiilor sau socurilor.

Dar… mai multe, in articolul Ce sunt defectiunile de suprafata ?

 

Daca aveti probleme, de orice fel, cu hard diskul, sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 ori aduceti-l la unul din sediile PC Laptop din Crangasi – str. Vintila Mihailescu Nr.7, sector 6 sau Dristor – Mihai Bravu – str. Racari nr.14, Bloc.44, Sc.1, ap.3, interfon 03 si va vom rezolva profesionist problema. Cu garantie!

 

Sanatate si voie buna!

 

 

 

 

Distribuie acest articol