Alte criterii de alegere a laptopului
Alte criterii de alegere a laptopului
In primul articol am stabilit ce vrem sa facem, adica ce vrem sa cumparam, adica nou, second hand, reconditionat sau nou-resigilat, acum a venit vremea sa numaram banutii, sa vedem cam in ce categorie ne putem incadra. Asta depinde, evident, si de utilizarea pe care o vom da laptopului, pentru ca toate sunt interdependente: pentru aceeasi suma de bani putem cumpara ori un laptop pentru editare video – placa video performanta, procesor bun – sau un laptop cu placa video super-performanta dar procesor mediu – pentru jocuri, sau o alta varianta, un laptop pentru utilizare „casnica”, unde nu sunt cerinte deosebite pentru procesor sau placa video, in schimb este necesar un display performant, full-HD sau chiar mai bun, pentru ca pe el se vor viziona filme sau clipuri video. Deci utilizarea pe care o vom da laptopului este determinanta pentru alegerea cea mai potrivita.
Cel mai sensibil este laptopul pentru jocuri, pentru ca daca placa video nu este performanta – obligatoriu dedicata, in nici un caz integrata pe placa de baza – nu se vor putea rula decat jocuri cu 2-3 generatii mai vechi. La acest tip de laptopuri nu este necesar un procesor performant, accentul punandu-se pe partea de video. Dimpotriva, la un laptop care va fi utilizat la editari video sau proiectare, va fi necesar un procesor foarte performant, cu mare putere de calcul, placa video trebuind sa fie si ea dintre cele de top. Aici putem deja vorbi de procesoare quad-core, iar referitor la placa video, unii producatori de programe de proiectare (cum ar fi SolidWorks, spre exemplu) chiar indica exact (fabricant, tip si model) ce placa video este necesara pentru functionarea la parametrii maximi a programului.
In afara de procesor si placa video, tot in functie de utilizarea laptopului se va alege si tipul si marimea memoriei, iar in ceea ce priveste suportul de date, obligatoriu va fi un SSD pentru instalarea sistemului de operare si a programelor, dublat cu un HDD de mare capacitate pentru stocarea datelor si fisierelor arhivate, ori a filmelor si clipurilor.
In urmatorul articol vom discuta despre celelalte caracteristici, vom configura in amanunt viitorul laptop, adica vom stabili detaliile tehnice cum ar fi: brand-ul, dimensiunea display-ului, greutatea, mărimea si frecventa memoriei RAM, tipul procesorului – Intel sau AMD, placa video – mărimea memoriei plăcii video si frecventa la care lucrează si multe altele…
Deci, ne „vedem” la Configurarea laptopului potrivit.
Daca doriti consiliere pentru configurarea unui laptop sau orice alte sfaturi, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la 0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor lamuri absolut toate nedumeririle, competent si profesionist.
Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.