Utilizarea corecta a laptopului
Utilizarea corecta a laptopului
Utilizarea corecta a laptopului este una dintre activitatile carora nu li se da o prea mare importanta, considerandu-se ca daca sunt cunoscute elementele de baza ale acesteia (cum ar fi navigarea pe internet, efectuarea de lucrari diverse cu ajutorul suitei de la Microsoft – Office – sau utilizarea diverselor programe de divertisment) este suficient, nu mai trebuie nimic altceva. Gresit!
Utilizarea corecta a laptopului prezinta trei aspecte: unul de lucru, unul de protectie si unul de intretinere.
Importanta lucrului cu laptopul este foarte importanta, nerespectarea unor reguli generale si de „bun simt” putand duce pana la deteriorarea laptopului (sau a sistemului de calcul, in general) sau pierderea irecuperabila a datelor si informatiilor continute de acesta in dispozitivele de stocare. Aici ne referim la navigarea pe site-uri nesigure (cele pentru adulti fiind in capul listei), la instalarea de programe piratate, care, desi sunt prezentate ca „free”, in realitate nu sunt, plata venind dupa instalare, sub forma aparitiei unor banner-e deranjante, a instalarii concomitente a unor programe care contin trojani, sau a unor programe – spion care vor culege informatii din computer fara sa va dati seama de acest lucru. Windows-ul va merge din ce in ce mai greu si, in final, va trebui sa il re-instalati.
Protectia laptopului este si ea o parte importanta pentru utilizarea corecta a laptopului si are, la randul ei, doua aspecte: cel al protectiei impotriva virusilor – despre care am mai vorbit in cateva articole cum ar fi „Tipuri de virusi”, „Tipuri de virusi informatici”, ”Atentie la atacuri cu virusi” sau „Bitdefender pentru toti” – si cel al protectiei fizice, care se refera la modul in care tineti laptopul (sa fie ferit de socuri, zdruncinaturi, loviri), la modul in care il transportati (aruncat in portbagaj sau pe bancheta din spate, in plin soare) sau il utilizati (lovind cu putere tastele, atingand ecranul cu pixul sau alte obiecte dure, sau folosirea cu alimentatorul conectat dar neasigurat impotriva tragerii accidentale de pe masa / birou).
Despre importanta intretinerii in cadrul capitolului despre utilizarea corecta a laptopului nu mai este nevoie sa spun nimic, cred ca majoritatea stiu despre ce este vorba, desi nu prea respecta „regula nr. 1” – curatarea periodica de praf a laptopului – si am mai vorbit despre acest subiect si in „Dezmembrarea laptopului pentru curatare”, „Curatare laptop…” sau „Curatarea laptopului acasa”. In afara de aceasta lucrare periodica, „desprafuire” de doua ori pe an, periodic se curata display-ul (eventual cu spray) de depunerile din atmosfera, amprente „unsuroase” sau urme de zburatoare mici (cum ar fi mustele, spre exemplu J ), curatarea tastaturii (cu un betigas pentru urechi, muiat in alcool tehnic) si a carcasei intregi, pentru ca, intr-o oarecare masura se disipa si prin aceasta caldura din interior si trebuie pastrata intr-o stare de perfecta curatenie.
Daca doriti sa va informati sau daca aveti nelamuriri, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la 0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.
Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.
Numai de bine!