10 motive pentru care ar trebui sa schimbati HDD cu SSD

10 motive pentru care ar trebui sa schimbati HDD cu SSD

10 motive pentru care ar trebui sa schimbati HDD cu SSD

 

10 motive pentru care ar trebui sa schimbati HDD cu SSD
10 motive pentru care ar trebui sa schimbati HDD cu SSD

10 motive pentru care ar trebui sa schimbati HDD cu SSD, 10 motive pentru care trebuie sa va apucati sa strangeti bani – in caz ca nu aveti destui – pentru a schimba, de urgenta, HDD-ul din laptop (sau din desktop) cu un SSD, cat de mic! Desi toata lumea alearga dupa dispozitive de stocare cat mai mari, in acest caz, chiar nu este nevoie de un SSD foarte mare! Orice sistem de operare ocupa doar cativa GB, cateva programe uzuale nu pot sa ocupe mai mult decat de alti cativa GB, hai sa zicem 10-20-30 GB… deci un SSD de 64 GB – 150 lei – (ca sa nu zic chiar de 32 GB! – 107 lei) este arhi-suficient! Aaaa, daca aveti o situatie financiara care va permite, da, puteti achizitiona un SSD de 120 GB – 170 lei – sau de 240 GB – 279 lei – ori chiar de 480 GB – 570 lei – daca lucrati cu programe deosebite care necesita accesarea rapida a datelor…

Deci, hai sa vedem care sunt cele 10 motive pentru care ar trebui sa schimbati HDD cu SSD.

Primul este cel pe care-l stie toata lumea care a auzit de SSD: viteza. Intradevar, SSD-urile sunt de 3 – 7 ori mai rapide decat HDD-urile, si daca asta vi se pare putin, incercati! Efectul este cu mult mai spectaculos decat pare, computerul o sa vi se para ca este altul! Zboara, sistemul de operare se incarca rapid, ca sa nu mai zic de aplicatii, care se lanseaza aproape instant! Viteza standard a unui HDD este de 25 – 70 MB/sec., in vreme ce viteza unui SSD este de 450 MB/sec.! Atentie! NU confundati viteza de transfer a interfetei – in general SATA III – care este de 6 GB/sec., cu cea a hard disk-ului (care, in general nu este specificata!) care este in jur de 50-60 in medie (limitele minimum – maximum le-am specificat mai sus), sau cu cea a SSD-ului, care este in jur de 450 GB/sec. Daca doriti o onfirmare, o puteti gasi pe un site care a publicat teste efectuate pe un HDD Maxtor de 500 GB, cu turatia de 7200 rpm – 52,45 GB/sec la citire, 50,88 GB la scriere.

Un al doilea criteriu foarte important care va poate influenta / motiva alegerea unui SSD est efaptul ca acesta este rezistent la campurile magnetice! Spre deosebire de HDD, care sunt influentate de aceste campuri in mod deosebit de puternic, ce poate duce pana la esuarea inregistrarii – pentru ca principiul de inscriptionare pe HDD este cel electromagnetic – SSD-urile lucreaza la fel de bine si daca sunt amplasate pe un subwoofer!

Despre celelalte opt, in urmatorul articol: Alte motive puternice pro SSD.

Daca aveti oarece probleme ori aveti nevoie de informatii din acest domeniu, vizitati-ne la Service – dupa ce sunati la 0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor sfatui, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (in formularul de mai jos) in care sa ne expuneti parerile dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care doriti sa mergem cu explicarea diferitilor termeni ori caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe curand!

 

 

Distribuie acest articol