Alta modalitate de utilizare a hardului schimbat cu SSD

Alta modalitate de utilizare a hardului schimbat cu SSD

Alta modalitate de utilizare a hardului schimbat cu SSD

 

Alta modalitate de utilizare a hardului schimbat cu SSD este docking station, despre care am amintit in precedentul articol, solutie care este ideala pentru utilizatorii care au facut frecvent upgrade-uri, atat la computerul de acasa cat si la laptop, prin urmare fiind posesorii mai multor unitati de stocare care, fiind vorba de doua categorii de device-uri, au si dimensiuni diferite. Avand posibilitatea de a introduce atat harduri de 3,5”, caracteristice sistemelor desktop, cat si de 2,5” din laptopuri, docking station-urile mai au si alte caracteristici care sunt deosebit de utile utilizatorilor, cum ar fi functia de clonare – copierea 1:1 a hardului pe un altul sau pe un SSD – stergerea definitiva a fisierelor de pe hard sau portabilitatea, acestea nefiind foarte voluminoase, aceasta solutie este chiar mai avantajoasa decat cealalta, a rack-urilor. Evident ca daca nu dispunem decat de unul sau doua harduri, daca sunt si de aceeasi dimensiune, este mai avantajos de achizitionat un rack, docking station-urile fiind sensibil mai scumpe. Mai sunt si alte avantaje, dintre care foarte important este copierea absolut identica (de aceea ii spune „clonare”, nu este o copiere obisnuita) a unui hard disk chiar pe un SSD, dupa efectuarea operatiei acesta fiind capabil sa se booteze de pe el! Nu mai este necesara re-instalarea sistemului de operare, nu mai este necesara instalarea aplicatiilor care erau pe hard didk, totul functioneaza normal, ca si cum ar fi hardul in device, nu SDD-ul! Evident ca viteza este cu mult mai mare. Inca un detaliu: clonarea are loc fara a fi necesara interventia de pe computer sau laptop.

Preturile se incadreaza intr-o gama larga, variind in functie de dimensiunea hardurilor acceptate dar si de numarul lor sau de functiile suplimentare pe care le ofera.

Alta modalitate de utilizare a hardului schimbat cu SSD - docking station de la e-Sun
Alta modalitate de utilizare a hardului schimbat cu SSD – docking station de la e-Sun

 

Cel mai ieftin este cel produs de e-Sun, il gasiti la eMag cu numai 135 lei: Docking Station HDD 2,5” / 3,5”, SATA / IDE, card reader, USB 2.0. Pe langa facilitatile pe care le deduceti din titlu – intre care, in afara de posibilitatea de a introduce si harduri mici, de laptop, si harduri mari, de 3,5”, card reader si de a introduce atat harduri SATA cat si IDE (caracteristica pe ca nu o s-o gasiti la multe docking station-uri) – mai are si alte facilitati importante, cum ar fi „On-touch backup”, montare fara unelte, suporta hot-swap. Ca sa nu mai vorbim de designul elegant si comod.

Alta modalitate de utilizare a hardului schimbat cu SSD - docking station Raid Sonic Icy Box
Alta modalitate de utilizare a hardului schimbat cu SSD – docking station Raid Sonic Icy Box

 

Pentru utilizatorii care au mai multe harduri, se gasesc docking station-uri care accepta patru harduri, unele modele pot chiar accepta harduri de dimensiuni diferite, cum ar fi Docking Station RaidSonic Icy Box 141-CL-U3, pe care-l gasiti la cel.ro cu 559 lei, TVA inclus! Are USB 3.0 (deci asigura o viteza de pana la 5GBps), capacitatea hardurilor introduse, nelimitata, carcasa de aluminiu si functie de clonare.

Daca aveti oarece probleme ori aveti nevoie de informatii din acest domeniu, vizitati-ne la Service – dupa ce sunati la 0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor sfatui, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (in formularul de mai jos) in care sa ne expuneti parerile dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care doriti sa mergem cu explicarea diferitilor termeni ori caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe curand!

 

Distribuie acest articol