Constituirea si memorarea unei parole foarte bune
Constituirea si memorarea unei parole foarte bune
Cred ca de necesitatea utilizarii unei parole foarte bune nu se mai indoieste nimeni, dar raman celelalte doua probleme: cum sa gasesti o parola foarte buna – da fapt nu una ci 20, pentru ca ai 20 de conturi pe diverse site-uri – cum sa memorezi atat de multe parole foarte bune, stiind ca o parola de acest gen trebuie sa aiba o lungime suficient de mare – un minim de 10 caractere fiind, indeobste, considerat suficient – si ca nu trebuie sa se repete! Va asigur ca este foarte posibil si… este chiar distractiv sa formezi o asemenea parola iar cu memoratul… nimic mai simplu!
Sa o luam usor, de la caracteristicile necesare si suficiente pe care trebuie sa le aiba o parola buna si pana la memorarea tuturor parolelor care ne sunt necesare, oricate ar fi ele.
In primul rand, ca un principiu de baza, trebuie sa contina macar un singur caracter din fiecare tip existent pe tastatura: o litera mare, o litera mica, un simbol (din cele apelabile cu Shift + tasta numerica) si o cifra. Apoi mai este lungimea, un minim ar fi 8 caractere, 10 caractere fiind considerate suficiente iar peste… „traznet” J.
Dupa cum am mai spus, o parola corespunzatoare nu trebuie sa contina date personale, in nici un caz! Dar inspiratie din datele personale, care sa ajute eficient la memorarea ei, da!
Trebuie sa luam, spre exemplu, o propozitie pe care sa fie imposibil sa o uitam, cum ar fi „Sunt nebun dupa sufletul meu pereche, Laura”. Luam literele de la inceputul fiecarui cuvant si vom avea: sndsmpl. Buuun, deja sunt 7! Sa vedem, ce litere ar trebui sa fie mari? Primul, ca inceput de propozitie si… L, pentru ca vine de la un nume. Avem deci: SndsmpL. Hai sa punem si o cifra-doua. Cum ar fi ziua in care s-a nascut sau cand v-ati casatorit… oricum, tot ceva ce nu puteti uita (asta cu casatoria sigur n-o s-o uitatiJ ). Nu exista – si nici nu trebuie – o regula, deci puteti insera cifrele unde vreti, numai sa nu uitati! Exemplu: „Sunt nebun 13 dupa sufletul meu pereche, Laura”, adica Sn13dsmpL. Mai trebuie caracterul special. Eu vad doua caractere in doua locuri, avand in vedere exemplu de mai sus. Ori % pus dupa 13 (fara intentia de a fi interpretat ca „Sunt nebun 13% dupa sufletul meu pereche Laura” J ), ori, pentru ca exista un S, il putem „dubla” cu $ si vom avea parola finala, din 10 caractere: S$n13dsmpL. Ei, ce ziceti, e greu? Eu cred ca nu!
In final, pentru ca nu putem forma si memora 20 de parole, e suficient sa le „personalizam” dupa site-ul unde o folosim. Daca e o parola de Google, va fi GS$n13dsmpLe, daca este pentru Facebook, va fi fS$n13dsmpLb sau FS$n13dsmpLB, dupa dorinta etc.
Daca aveti probleme de orice fel, veniti cu laptopul la noi in Service, unde beneficiati de diagnosticare gratuita si nu pierdeti timp si bani cu improvizatiile! In plus, la noi obtineti si garantie pentru lucrarile executate. E simplu: sunati la 0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor) pentru a rezolva problema rapid, ieftin si cu garantie!
Intotdeauna, parerea dumneavoastra conteaza pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne comunicati parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.
Fiti parolisti!