Cum sa curatam laptopul acasa
Cum sa curatam laptopul acasa
Laptopurile, ca si calculatoarele, de altfel, au in componenta lor subansamble care, chiar in functionare normala, se incalzesc, emana caldura, care, evident, trebuie evacuata pentru a nu se supraincalzi si ceda. Pentru aceasta, sunt prevazute sisteme de racire, unele mai simple – pentru computere, unde spatiul este mai generos si se pot amplasa radiatoare si ventilatoare de mai mari dimensiuni, si implicit de mare eficacitate – sau mai complexe, din materiale speciale si cu trasee proiectate astfel incat racirea sa fie optima in spatiul avut in vedere – asta in cazul laptopurilor.
Cea mai mare problema a laptopurilor este acumularea de praf in interior, obturarea fantelor de aerisire si astfel incalzirea excesiva a procesorului, care incalzeste totul in jur, astfel aparand posibilitatea dezlipirii de fire sau componente de pe placa de baza iar, in cazul extrem, la arderea procesorului. De accea este indicat sa se mearga la Service macar de doua ori pe an, pentru desprafuire. Este cel mai sigur si mai eficient mijloc de a ne mentine laptopul in buna stare de functionare, cu aceasta ocazie specialistii putand descoperi si alte cauze de defectare, daca exista, prevenind astfel reparatiile costisitoare din viitor.
Daca, totusi, am hotarat, pe proprie raspundere, ca este cel mai bine sa-l curatam acasa, trebuie sa citim mai inainte despre aceasta actiune si despre riscurile ei, despre cum se face si ce reguli minime trebuie respectate.
Cateva indicatii le gasiti si aici dar noi sustinem in continuare ca este mai sigur sa veniti la noi!
Pentru inceput, trebuie sa cumparam un spray cu aer comprimat, de la unul din magazinele de calculatoare – costa aproximativ 15 lei – si sa incepem cu tastatura si cu orificiile de evacuare a aerului cald, evident ca dupa ce l-am demontat atat cat sa vedem radiatorul si ventilatorul. Se curata cu grija radiatorul si palele ventilatorului, apoi fantele de aerisire. Daca siatemul de racire implica demontarea mai departe a laptopului, nefiind accesibila dupa scoaterea capacului carcasei, este bine sa renuntam a merge mai departe si sa lasam specialistii de la Service sa-si faca treaba, o fac mult mai bine si mai repede si nu exista riscul de a deteriora alte componente la demontare sau re-montare.
Atentie! Nu este de glumit! Daca se demonteaza radiatorul pentru curatare, la remontare trebuie inlocuita pasta termica dintre microprocesor si radiator, operatie care nu este la indemana amatorului, care nu are nici indemanarea si nici pasta termica, nemaivorbind de cunostintele necesare referitor la modul de aplicare a acesteia.
Daca aveti probleme de supraincalzire a computerului sau laptopului, sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 ori aduceti „bolnavul” la unul din sediile PC Laptop din Crangasi – str. Vintila Mihailescu Nr.7, sector 6 sau Dristor – Mihai Bravu – str. Racari nr.14 Bloc.44 Sc.1 ap.3 interfon 03 si il vom trata cu constiinciozitate pana la vindecarea definitiva!
Sanatate tuturor si spor in toate!