Cum sa schimbi laptopul cat mai rar
Cum sa schimbi laptopul cat mai rar
Orice aparat din lume, odata cu trecere atimpului, „imbatraneste”, este depasit din mai toate punctele de vedere, incepand cu cel al capabilitatilor tehnice si terminand cu aspectul (design-ul, cum se spune acum!), cu alte cuvinte, se uzeaza fizic dar si moral. Laptopul nu este un obiect chiar ieftin, pe care sa-l schimbi dupa cum ai chef sau dupa cum e moda, el trebuie sa functioneze continuu si corect cel putin cativa ani, nu? Este adevarat, dar acesti cativa ani pot fi ceva mai multi daca ne straduim sa-l utilizam cum se cuvine, adica exact cum suntem indrumati in manualul de utilizare care il insoteste.
Este important sa utilizam laptopul corect nu numai din cauza ca dorim sa ne „tina” cat mai mult ci si din cauza ca o defectiune grava ne poate costa mult mai mult decat laptopul in sine sau intretinerea lui corecta, in situatia in care este posibil si probabil sa pierdem fisiere (documente, clipuri video sau fotografii, proiecte) nerecuperabile (unice), din neglijenta sau dintr-o „economie” prost inteleasa.
Prima regula, si cea mai importanta, pe care in mod sigur o stiti, pentru ca toata lumea o recomanda, este curatarea periodica de praf – minimum de doua ori pe an in cazul unei utilizari intr-un mediu normal si de trei ori daca mediul inconjurator in care ne desfasuram activitatea este incarcat cu praf (in aer liber, la tara, in masina etc). De ce este atat de recomandata? Pentru ca are repercusiuni nu numai asupra placii de baza si a procesorului ci si a cipului video, hard disk-ului si, precum am spus in alt articol, chiar si asupra bateriei de acumulatori.
Referitor la hard disk, este „sediul” informatiilor pe care le avem stocate in laptop! Daca se deterioreaza, exista pericolul de a se pierde tot ce este „scris” in el, deci, in afara de cele specificate mai sus, trebuie sa aveo o grija deosebita fata de el, atat fizica – sa il ferim de socuri mecanice si termice – cat si prin software, adica, periodic, sa facem o defragmentare – fisierele vor putea fi accesate mai repede si va „munci” mai putin – iar inchiderea laptopului trebuie facuta din soft, nu din buton, pentru ca astfel hard disk-ul se va ori corect, cu capetele parcate in pozitia de repaus, in care rezista mult mai bine la vibratiile sau miscarile din timpul transportului.
Acestea sunt cele mai importante, multe altele puteti afla daca ne contactati direct. Daca aveti probleme de orice fel, veniti cu laptopul la noi in Service, unde beneficiati de diagnosticare gratuita si nu pierdeti timp si bani cu improvizatiile! In plus, la noi obtineti si garantie pentru lucrarile executate. E simplu: sunati la 0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor) pentru a rezolva problema rapid, ieftin si cu garantie!
Intotdeauna, parerea dumneavoastra conteaza pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne comunicati parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.
S-auzim numai de bine!