Defectiunile mecanice ale hardurilor

Defectiunile mecanice ale hardurilor

Defectiunile mecanice ale hardurilor

 

Defectiunile mecanice ale hardurilor sunt cele mai frecvente, dupa cele datorate supraincalzirii produse de necuratarea de praf a laptopului sau de utilizarea necorespunzatoare a acestuia. Defectele apar, in primul rand, datorita manipularii necorespunzatoare, care duce la socuri mecanice (scaparea din mana, caderea de pe masa sau birou, eventual antrenat de cablul de alimentare neinspirat amplasat in calea trecatorilor, sau „aruncarea obiectului” in portbagaj, dupa o zi plina si nu prea lejera… Ca sa nu mai pomenim de cafeaua sau sucul ajuns, accidental, desigur, pe tastatura si apoi pe placa de baza si hard disk. Cazul este tratat ca unul simplu de rezolvat, prin schimbarea tastaturii, hardul este etans, nu? Ei bine, nu! Lichidul, chiar daca este absorbit si uscat, „musca” din metal, corodeaza si, in final, deterioreaza ireversibil.

Defectiunile mecanice ale hardurilor cauzate de incidentele / accidentele mentionate mai sus sunt si ele foarte variate, toate fiind deosebit de grave si care, in cazul in care nu se trateaaza cu responsabilotate si profesionalism, duc la pierderea irecuperabila a datelor stocate pe hard disk.

Socurile duc, in primul rand la deteriorarea capetelor de citire / scriere, mai ales in cazul in car oprirea laptopului nu s-a facut „ca la carte”, adica inchidere din soft si nu din butonul de oprire. Oprirea din software este intotdeauna de preferat pentru ca in acest caz capetele sunt parcate intr-o pozitie in care sunt intrucatva protejate impotriva socurilor mecanice.

Defectiunile mecanice ale hardurilor - Platanele
Defectiunile mecanice ale hardurilor – Platanele

Cateodata, un defect genereaza pe altul si in acest sens, daca se defecteaza capetele de citire si nu mai pot fi precis controlate, asa cum este normal, ele pot lovi platanele si le pot deteriora fizic, astfel incat datele vor fi irecuperabil pierdute. De asemenea, daca discurile sunt in miscare si capurile nu sunt controlate perfect, acestea pot zgaria suprafata discurilor provocand daune, de asemenea nerecuperabile.

Un alt defect care poate surveni in cazul unor socuri mecanice este defectarea motorasului care antreneaza platanele, cu urmari de care va puteti da singuri seama…

Dinre toate defectiunile mecanice ale hardurilor, defectele de suprafata sunt cele mai des intalnite, astfel incat in articolul urmator, Defectele de suprafata ale hardurilor, vom incerca sa abordam acest subiect, pentru ca, intotdeauna, a sti inseamna a preveni!

Daca laptopul nu mai functioneaza corespunzator si suspectati ca hard disk-ul este de vina, nu mai stati pe ganduri, veniti cu laptopul la noi in Service, unde beneficiati de diagnosticare gratuita si nu pierdeti timpul inutil! In plus, la noi obtineti si garantie pentru lucrarile executate. E simplu: sunati la 0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) pentru a rezolva problema rapid, ieftin si cu garantie!

Intotdeauna, parerea dumneavoastra conteaza pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne comunicati parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Numai bine!

Distribuie acest articol