Defectiunile tastaturii laptopului

Defectiunile tastaturii laptopului

Defectiunile tastaturii laptopului

 

Defectiunile tastaturii laptopului
Defectiunile tastaturii laptopului

Una dintre partile componente ale laptopului „predispusa” sa se defecteze este tastatura. Evident ca prima si cea mai intalnita defectiune este cea care survine dupa „inundarea” ei cu diverse lichide alimentare, incepand cu cafea si terminand cu.. lapte! In afara de asta, este cea mai la indemana sa primeasca manifestarea unor „rabufniri” ale (sub)constientului, cum ar fi loviri, ciocaniri, apasari violente, palme si pumni si altele de acest gen. Chiar si utilizarea „cu nerv” a acesteia duce la o uzura prematura si… incep sa apara primele semne de „nesupunere” ale tastaturii: dubleaza literele sau nu preia comanda de pe tasta, se blocheaza cate o tasta in pozitia „apasat”, raspuns intarziat etc.

Este posibil ca unele manifestari sa nu fie neaparat datorate unor defectiuni fizice, astfel incat, daca apar ceva manifestari ciudate, prima masuraeste se se restarteze computerul; la repornire se re-incarca driverele (tastatura este „preluata” din nou de sistemul de operare) si este posibil ca manifestarile rebele sa dispara.

Daca problemele sunt persistente, trecem la verificari mai serioase. In primul rand ne uitam in Device Manager – Keyboards (Start – Control Panel – Device Manager) si ne uitam daca apare semnul exclamarii (de culoare galbena), sau poate nu apare deloc! O solutie poate fi descarcarea de pe site-ul producatorului ultima actualizare a driveru-lui si reinstalata tastatura.

Urmatoarea verificare este „strong” recomandabil sa se faca intr-un Service autorizat (oricum diagnosticarea este gratuita), cum este al nostru! J , pentru ca urmeaza sa se desfaca laptopul si sa se verifica daca banda de legatura intre placa de baza si tastatura este conectata la ambele capete sau daca nu este intrerupta. Cea mai simpla metoda este inlocuirea ei; daca problemele dispar, asta era „buba”!

Daca problemele raman „la locul lor”, este foarte clar ca trebuie inlocuita tastatura si asta se poate face foarte simplu la – ati ghicit – Service-ul nostru.

La rigoare, daca aveti nevoie urgenta de laptop, puteti conecta o tastatura normala, de computer, la portul USB al laptopului si va terminati linistiti „munca”, fie ea FB1 sau CS2 J

 

Daca aveti orice fel de probleme, este cel mai indicat lucru sa inchideti laptopul sau sistemul de calcul si sa veniti cu el la Service-ul nostru – nu inainte de a suna la 0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor rezolva problema rapid si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

 

Va asteptam cu interes!

 

1 – Facebook

2 – Counter-Strike

Distribuie acest articol