Despre defectarea harddiskului

Despre defectarea harddiskului

Despre defectarea harddiskului

 

Despre defectarea harddiskului
Despre defectarea harddiskului

Dupa ce am vazut cum diagnosticam singuri laptopul si care sunt cele mai uzuale defectiuni – si acela mai simple si „inofensive”, in sensul ca nu „se lasa” ci pierderi de date – este timpul sa ne indreptam atentia spre defectiuni grave, care, daca nu le depistam din timp si nu le acordam importanta cuvenita, se pot finaliza cu pierderi importante de date, cateodata chiar nerecuperabile.

Ma refer aici la defectiunea cea mai „distructiva” dintre toate, care are ca efect primar nefunctionarea laptopului, a sistemului de operare, nerecunoasterea unor fisiere obisnuite, banale sau, pur si simplu, imposibilitatea de a boota, iar la intrarea in BIOS, stupoare (!) nu este detectat nici un hard disk!

Trebuie spus de la inceput ca nici un hard disk NU se defecteaza din cauza utilizarii lui – daca este corespunzatoare – ci, cel mult, din cauza vechimii, de „batranete”, dar nici atunci nu moare deodata, fara sa dea, mai inainte, semne de „suferinta”! Deci, atentie marita la orice semn, simptom, cum vreti sa-i ziceti, care apare sub diferite forme: zgomote (fluieraturi, scartaieli, batai), fisiere care incep sa nu mai fie recunoscute (din cauza aparitiei unui „bad” in zona unde este scris), bootari esuate, ecrane albastre etc. Cu cat sesizam mai tarziu ca hardul are probleme, cu atat mai dificila spre imposibila va fi recuperarea datelor de pe el. NU ezitati, la primul simptom de acest fel, veniti cu laptopul sau computerul la noi la Service unde diagnosticarea este gratuita iar reparatia cu garantie!

Defectiunile hardurilor, in afara ca au multe cauze si multe forme de manifestare, au si multe posibilitati de defectare, in mare ele fiind incdrate in patru mai categorii: logice, de firmware, electrice si mecanice.

Dar, pentru ca subiectul este destul de mare si deosebit de important pentru a fi discutat „in fuga” – cred ca deja v-ati plictisit – il vom detalia in urmatorul articol: Despre modurile de defectare ale harddiskurilor.

Daca totul este OK dar… laptopul nu functioneaza, veniti cu laptopul la noi in Service, unde beneficiati de diagnosticare gratuita si nu pierdeti timpul fara rost! In plus, la noi obtineti si garantie pentru lucrarile executate. E simplu: sunati la 0763 644 629 (Crangasi) sau 0765 941 097 (Dristor) pentru a rezolva problema rapid, ieftin si cu garantie!

Intotdeauna, parerea dumneavoastra conteaza pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne comunicati parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

Numai bine!

 

Distribuie acest articol