Harduri externe pentru laptop

Harduri externe pentru laptop

 

Harduri externe pentru laptop
Harduri externe pentru laptop

Harduri externe pentru laptop  – sunt utilizate, in majoritatea cazurilor, ca si hard disk-uri, desi tot in aceasta categorie sunt incluse si SSD-urile (care, evident, NU sunt hard disk-uri!) – sunt „cutiutele” mititele si finute (vezi si foto) care, chiar daca este greu de crezut, au capacitatea de a inregistra o mare cantitate de date: cel mai uzual, 500 GB, in prezent ajungand si la la 4 TB!

Dupa cum stiti si dupa cum am articolele precedente, conditia clara si necesara pentru a putea conecta harduri externe pentru laptop, in prezent (pana cu putin timp in urma se folosea pentru conectare Firewire-ul), este ca device-ul sa aiba un port pentru conectare tip USB.

Pe langa portabilitatea nemaipomenita – fiind mici si usoare – avantajul cel mai mare este ca au un consum aproape neglijabil, pentru ca sunt alimentate din sursa  laptopului, prin portul USB (sau, recent, prin portul USB Type-C). In situatia in care hard disk-ul extern are o capacitate foarte mare si exista si necesitatea unui transfer constant al datelor, poate sa fie prevazut si cu un al doilea conector USB, care se conecteaza la un al doilea port USB al laptopului, pentru alimentare suplimentara cu energie electrica. Pentru cei care achizitioneza harduri externe pentru laptop recomandarea este sa acorde o atentie deosebita conectorului USB. La o diferenta de 50 lei, se poate achizitiona un hard cu USB 3.0, in magazine putand fi gasite si variante cu USB 2.0 dar si cu USB 3.0 (exemplu hard disk-urile de 500 GB). In plus, daca mai aveti 50 – 60 de lei, puteti cumpara un hard disk de 1 TB care, evident ca are conector USB 3.0. Spre exemplu WD Elements Portable, 1 TB, 2,5”, USB 3.0, care costa, la eMag, numai 260 lei.

Iar daca nu cantitatea de informatie inmagazinata este factorul cel mai important ci viteza, atunci luati un SSD extern de 250 GB – Samsung T3 Portable, 250 GB, USB 3.o  – cu doar 590 lei.

Pentru cei care au sisteme de calcul tip desktop, vom vorbi, in articolul urmator, despre Hard disk-uri externe pentru desktop.

 

Daca aveti oarece probleme ori aveti nevoie de informatii din acest domeniu, vizitati-ne la Service – dupa ce sunati la  0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor sfatui, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (in formularul de mai jos) in care sa ne expuneti parerile dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care doriti sa mergem cu explicarea diferitilor termeni ori caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

Pe curand!