Configurarea laptopului potrivit
Configurarea laptopului potrivit
Daca in articolelel precedente am vorbit despre utilizarea laptopului, despre bugetul alocat pentru aceasta investitie si despre categoria din care il vom achizitiona – nou, resigilat, second hand sau reconditionat – a venit timpul sa discutam si despre caracteristicile tehnice, de asemenea foarte importante pentru multumirea noastra de dupa achizitie dar si pentru posibilitatea de a-l folosi corespunzator in scopul pentru care l=am cumparat. In primul rand ar fi de ale „brandul”, adica firma de renume care produce laptopuri de calitate inalta. Aici intra in discutie multe firme, iar alegerea uneia este o optiune strict personala si, deci, subiectiva, unica informatie necesara fiind, eventual, un clasament al fiabilitatii. Un test realizat de Square Trade arata ca pe primele locuri se afla Asus (15,6%), Toshiba (15,7%) si Sony (16,8%), devansand firme de renume ca Apple (17,4%), Lenovo (21,5%) si Dell (18,3%). Pe ultimele locuri: Acer (23,3%), Gateway (23,5%) si HP (!) (25,6%).
Dupa ce ne-am hotarat care este cea mai buna firma pentru noi, continuam configurarea laptopului potrivit cu alegerea procesorului. Aici treaba este simpla, nu sunt decat doua branduri de luat in calcul: Intel si AMD. Pentru laptopuri fara pretentii, sunt suficiente procesoare mai modeste, cum ar fi Intel Dual Pentium sau AMD Quad Core, in vreme ce pentru cele cu „pretentii”, vom alege un procesor Intel I3 sau un AMD A6 – 5200, care fac fata cu brio la utilizari media (filme, clipuri) si chiar jocuri, dar nu din cele de ultima ora, pentru gamer-ii „inraiti”. Clasa de top, care utilizeaza laptopul pentru lucrari de editare video sau utilizeaza programe de proiectare (cum ar fi Solid Works), atunci se merge pe un I5 de la Intel sau AMD A8 – 7100. Mai exista o categorie, cu preturi foarte mari si (unele) chiar nejustificate, utilizate pentru overclocking si pentru jocuri de ultima generatie, care utilizeaza procesoare tot de ultima generatie, Intel I7, care are, deocamdata doar varianta quad core.
Un element important in alegerea procesorului este memoria cache – preferabil sa fie cat mai mare – si frecventa de lucru.
Vom continua configurarea laptopului potrivit, in articolul de poimaine, cu Alegerea placii grafice a laptopului.
Daca doriti consiliere pentru configurarea unui laptop sau orice alte sfaturi, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la 0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor lamuri absolut toate nedumeririle, competent si profesionist.
Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.
Pe curand!