Reparare placa de baza

Reparare placa de baza

Reparare placa de baza

 

Laptopul este un instrument foarte util, cu care ne desfasuram activitatea sau sau ne de-stresam si care nu poate lipsi mult timp de langa noi. Dar, utilizarea intensiva duce, inevitabil, la posibilitatea ca el sa se strice, mai ales daca il folosim in locuri in care exista factori care dauneaza unei functionari optime si indelungate, cum ar fi la temperaturi inalte, la mare, unde in afara de caldura mai exista si atmosfera umeda, incarcata cu vapori de apa sarata, sau la tara, unde este praf la tot pasul, fapt care nu-i face bine deloc laptopului, mai ales daca nu l-ai adus la noi, la Service, pentru o curatare periodica de praf. Apoi, mai sunt si ghinioanele, care se intalnesc frecvent in viata noastra: un pas gresit si iti cade laptopul jos, a fost un soc de tensiune sau ai facut overclock-ing, din curiozitate, ca sa vezi daca merge jocul mai bine! Si… s-a intamplat ca acum nu mai „merge” laptopul! Alt caz: stai cu laptopul „in poala”, iti beai cafeaua, si… sare pisica, vrea si ea o mangaiere! Asta pe langa faptul ca, in pozitia asta, ii acoperi fantele de aerisire si se va supraincalzi in curand!

Reparare placa de baza
Reparare placa de baza

Defectele placii de baza nu se pot, in general, repara in „regim propriu” pentru ca sunt necesare, in afara de cunostinte solide, si de instrumente de masura si control, ca si de unelte de lucru speciale. Deci, sa vedem cam ce se poate face pentru reparare placa de baza:

  • O intrerupere de circuit de pe circuitul imprimat sau dezlipirea unui fir – care se gaseste relativ greu, prin masuratori cu aparatura de control. Se poate intampla sa apara o lipitura necorespunzatoare („lipitura rece”), care nu poate fi depistata vizual, ceea ce inseamna timp si rabdare = manopera.
  • Stricarea unui condensator – care se umfla – sau arderea unei rezistente ori strapungerea unei diode;
  • Defectarea placii video integrate pe placa de baza;
  • Defectarea sursei de alimentare sau a circuitelor de stabilizare a tensiunii, datorita fluctuatiei tensiunii retelei;
  • Defectarea cipurilor de memorie de pe placa de baza – se pot inlocui;
  • Deteriorarea porturilor USB, HDMI serial, paralel sau a conectorilor, cum ar fi cel de alimentare cu tensiune.

Este de dorit ca orice reparare placa de baza, sa se faca la service, in caz contrar existand pericolul de agrava defectiunea, adica de a majora timpul reparatiei si , normal, suma de bani pentru reparatie.

 

In concluzie, sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 sau veniti cu laptopul la unul din sediile noastre din din Crangasi – str. Vintila Mihailescu Nr.7, sector 6 sau Dristor – Mihai Bravu – str. Racari nr.14 Bloc.44 Sc.1 ap.3 interfon 03 si veti avea parte de o reparatie rapida si profesionala, la care va dam si garantie!

Sa aveti spor in tot ce faceti!

 

 

Distribuie acest articol