Utilizarea hardului din laptop inlocuit cu SSD

Utilizarea hardului din laptop inlocuit cu SSD

Utilizarea hardului din laptop inlocuit cu SSD

 

Utilizarea hardului din laptop inlocuit cu SSD
Utilizarea hardului din laptop inlocuit cu SSD

Utilizarea hardului din laptop inlocuit cu SSD se impune in majoritatea cazurilor, intrucat este, de obicei, cu mult mai mare decat SSD-ul si prin urmare nu se pot transfera pe acesta si nici nu este recomandabil pentru ca acesta din urma este utilizat cu precadere pentru sistemul de operare si pentru rularea rapida a aplicatiilor, nicidecum pentru stocare.

Evident ca s-au gasit solutii – si chiar mai multe – pentru utilizarea in continuare a acestuia, ca harddisk extern. Solutia minimalista si nepretentioasa este cablul adaptor, fie SATA II 2,5” / 3,5” la USB 3.0 – daca avem pe laptop un port USB 3.0 – sau IDE / SATA la USB – daca avem port USB 2.0. Pentru cei mai pretentiosi, care au necesitati mai mari sau doresc ceva mai „profesional”, s-au gasit alte doua solutii si anume rack-ul si docking station-ul.

Rack-ul este o „cutie” in care se introduce hard disk-ul si apoi se conecteaza la laptop sau computer printr-un port USB. Sunt de doua feluri, in functie de utilizare: interne – se folosesc in general la sistemele stationare desktop, dupa montarea hardului in ele se introduc in bay-urile carcasei computerului – si externe – se utlizeaza cu precadere pentru laptopuri, spatiul acestora fiind mic si nepermitand montarea inca a unui hard disk.

O alta, sa-i zicem clasificare, este dupa marimea hardului care se introduce in el. Sunt rack-uri de 3,5”, pentru hardurile de computere desktop – de obicei se pot monta maximum patru harduri intr-o carcasa, al cincilea trebuie sa fie, deci, extern – sau de 2,5”, pentru hardurile de laptop.

Rack-urile au marele avantaj ca pot fi extrase foarte simplu din portul USB si transportate intr-o alta locatie, singura conditie fiind aceea a existentei unui port USB. Este solutia cea mai simpla si cea mai ieftina, insa exista situatii in care utilizatorul dispune de mai multe harduri si, in plus, si de mai multe dimensiuni (adica si de desktop, de 3,5”, si de laptop, de 2,5”). Este lesne de inteles ca nu este deloc economic si nici practic sa cumperi mai multe rack-uri de 3,5” si mai multe de 2,5”, mai ales daca vrei sa folosesti rack-urile la laptop, pentru ca porturile USB sunt putine, doua sau trei, in general, si daca ai patru rack-uri, nu le poti utiliza pe toate odata. Pentru a astfel de situatie s-au inventat docking station-urile despre care vom discuta in urmatorul articol: Alta modalitate de utilizare a hardului schimbat cu SSD.

Daca aveti oarece probleme ori aveti nevoie de informatii din acest domeniu, vizitati-ne la Service – dupa ce sunati la 0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor sfatui, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (in formularul de mai jos) in care sa ne expuneti parerile dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care doriti sa mergem cu explicarea diferitilor termeni ori caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe curand!

 

 

Distribuie acest articol