Curățare laptop

Curățare laptop

Curățare laptop

 

Ca orice alt obiect sau aparat si laptopul ajunge la un moment dat sa se umple de praf, mizerie, amprente sau cine stie ce lichide ce au ajuns din greseala pe el. Mai mult de atat, laptopul, este mutat aproape zilnic dintr-un loc in altul sau de acasa la birou si invers. Toata aceasta plimbare se realizeaza cu ajutorul diferitelor genti, plase sau rucsacuri, unele mai ok altele nu.

In aceste conditii, este inevitabil ca odata si odata sa nu ajungem la curatarea laptop-ului, si asta pentru a-l proteja si pentru a functiona in continuare la parametrii normali. Pentru aceasta operatie avem doua alternative, fie apelam la o firma specializata si contra unei sume de bani, avem garantia ca totul este in regula si laptop-ul nu va suferi nici o defectiune, fie realizam aceasta curatire acasa.

In cazul in care alegem cea de-a doua varianta, trebuie sa ne asiguram ca avem toate ”ustensilele” necesare acestei operatii: o pompita pentru suflat aer, carpa moale ( nu este indicat sa se foloseasca servetele care pot lasa urme de hartie pe laptop), betisoare de urechi si o solutie de curatare formata din apa si spirt in proportie de 50 – 50. Nu este indicat sa se foloseasca alte solutii doar pentru ca ni se par noua bune, pentru ca exista riscul ca efectul sa nu fie cel dorit si sa ”imbacsim” si mai tare laptop-ul.

Curățare laptop
Curățare laptop

Primul pas pe care trebuie sa-l facem in momentul in care ne apucam de curatarea laptopului este sa-l oprim si sa-l scoatem din priza. Indicat ar fi sa incercam sa citim si manualul de utilizare, pentru a stii ce recomanda producatorul.

Pentru curatarea display-ului cea mai buna alegere este o laveta din microfibra, dar in lipsa acesteia se va folosi o carpa moale si uscata. Ecranul este o componenta destul de sensibila si nu se va exercita asupra lui o presiune mare pentru ca exista riscul sa il zgariem. Pentru o curatare eficienta si fara riscuri este de ajuns doar sa avem contactul dintre carpa si ecran.

Curatarea carcasei se va efectua cu o carpa moale umezita cu apa filtrata. Atentie: nu se pune solutie direct pe carcasa. In cazul in care carcasa prezinta pete uleioase, acestea se curata cu solutie din apa si alcool in proportii de 50 – 50.

Pentru curatarea tastaturii se foloseste acel dispozitiv cu aer pentru a putea inlatura praful, firimituri, bucatele de mizerie si orice s-a prins intre taste. Stergerea tastelor si a mizeriei depusa intre taste se realizeaza cu betisoare de urechi umezite doar in apa pentru a preveni scurgerea apei intre taste. Tastele pot fi sterse si cu o carpa moale umezit putin cu lichidul de curatare.

Fantele de aerisire se curata cu un dispozitiv de aer comprimat, pentru a putea inlatura praful, avand insa grija sa nu pulverizam prea puternic si sa nu intre lichid in ventilator.

Curatarea porturilor se realizeaza cu ajutorul betisoarelor de urechi pentru a indeparta mizeria si dispozitivul de aer comprimat pentru inlaturarea prafului avnd grija sa nusuflam praful inapoi in porturi.

O astfel de curatare se va efectua ori de cate ori este nevoie, asigurand astfel buna functionare a laptop-ului. Stim foarte bine ca acumularea de praf pe sistemul de racire duce la supraincalzire si la o marire a zgomotului produs de ventilator.

 

Solutia cea mai buna: sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si problemele voastre se vor temina subit! Nu veti regreta!

 

Distribuie acest articol