Protectia unui stick prin parola

Protectia unui stick prin parola

Protectia unui stick prin parola

 

Protectia unui stick prin parola este o modalitate pe cat de simpla pe atat de eficace si, daca tot am invatat din articolul precedent cum sa constituim o parola „traznet”, haide sa o si folosim. Stick-urile, mai ales de cand a crescut foarte mult capacitatea de stocare si a scazut pretul, au devenit principala cale de „transport” a fisierelor media (foto, videoclipuri si chiar filme) si a celor de serviciu, intrucat este usor de utilizat si usor de transportat. Utilitatea lui nu cred ca mai trebuie dovedita, chiar si eliberarea camerei foto sau video de materialul filmat sau fotografiat constituie un argument forte pentru utilizarea lui.

Nu trebuie uitate sau minimizate „pericolele” care au aparut odata cu aparitia stickurilor. In primul rand este bine sa nu se tina pe stick documente importante – fie de serviciu, fie personale – pentru ca oricand se poate intampla sa il pierdem si atunci toate datele de pe el vor fi pierdute definitiv, daca nu sunt dintre cele cu care sa fii santajat sau sa fie facute publice si sa iti „sifoneze” serios imaginea, ca sa nu mai vorbim de pagubele – care pot fi destul de mari – provocate firmei.

Protectia unui stick prin parola
Protectia unui stick prin parola

O alta situatie potential periculoasa este aceea de a uita stickul in computerul de la serviciu si colegii sa fie indiscreti si sa caute si sa gaseasca fisiere de interes personal, care nu sunt destinate publicului, si sa te „santajeze” ca lel pun pe Facebook! J

Asemanatoare este si cea de acasa, unde copiii, curiosi din fire, sau sotia, si mai curioasa din fire, sa „arunce un ochi” peste continut si sa gaseasca ceva ce nu ar trebui sa gaseasca si care sa le diminueze substantial respectul pe care ti-l datoreaza.

Daca avem in vedere si combinatiile dintre aceste trei surse de stres, trebuie sa recunoastem ca sunt destul de multe ocazii in care este necesara o protectie care sa nu permita nimanui sa poata accesa continutul personal aflat pe un stick. Asa a aparut necesitatea de a proteja stickul de persoanele curioase si neautorizate care pot sa acceseze continutul.

O prima varianta ar fi arhivarea fisierelor cu parola. Un exemplu bun este WinRar, care face o arhivare excelenta si are si optiune de criptare a datelor, asa incat nu se mai poate vedea nici macar denumirea fisierelor din arhiva. Aceast a metoda este aplicabila fisierelor lucrate cu suita Microsoft Office sau cu alte programe de acest fel, adica fisierelor destul de reduse ca dimensiuni, in cazul clipurilor sa a filmelor aceasta nemaifiind o solutie de luat in seama din cauza marimii acestora.

Ajungem astfel la necesitatea de a utiliza programe mai performante, care sa fie capabile sa cripteze toate datele de pe stick, facandu-le inaccesibile persoanelor neautorizate si care, evident ca vor avea nevoie de parola pentru a o face. Dar despre asta, in urmatorul articol: Protectia stickului prin criptarea datelor.

Daca aveti probleme sau doriti informatii din domeniu, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la 0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

Liniste si pace!

Distribuie acest articol