Sfaturi pentru marirea autonomiei echipamentului mobil

Sfaturi pentru marirea autonomiei echipamentului mobil

Sfaturi pentru marirea autonomiei echipamentului mobil

 

Sfaturi pentru marirea autonomiei echipamentului mobil
Sfaturi pentru marirea autonomiei echipamentului mobil

Sfaturi pentru marirea autonomiei echipamentului mobil se pot gasi foarte usor pe „NET” dar trebuie avut in vedere ca nu toate sunt bune si aplicabile si ca trebuie selectate doar cele care, daca nu fac bine, macar sa nu faca rau!

Oricine are perioade din viata – si aici ma refer la concedii, excursii pe varf de munte sau alte tipuri de drumetii prin locuri fara „prize” – in care si-ar dori sa aiba un echipament mobil (telefon, tableta, laptop), care sa nu trebuiasca incarcat la fiecare cateva ore, adica sa aiba o autonomie cat mai mare. Cu voie sau fara voie, din nestiinta sau cu buna stiinta dar cu multa lene, utilizatorii au tendinta de a folosi incorect sursa de alimentare sau, in cel mai bun caz, nu apeleaza la solutii care, fara a costa ceva (decat timpul de setare / instalare / management aplicatii), pot prelungi semnificativ durata de utilizare („viata”) acesteia. Sa vedem ce se poate face.

Sfaturi pentru marirea autonomiei echipamentului mobil - Advenced Task Manager
Sfaturi pentru marirea autonomiei echipamentului mobil – Advenced Task Manager

 

In primul rand, sa luam aplicatiile. Sunt multe aplicatii care, adata instalate, chiar daca nu le folosim foarte des, raman in functiune in background, consumand atat resurse hardware (memorie, procesor, spatiu de stocare) cat si resurse energetice (consuma putere electrica din acumulator sau din bateria de acumulatori). Ce e de facut? Managementul aplicatiilor! Pentru posesorii de echipamente de la Apple, e foarte simplu, aceasta functie fiind implementata deja (Home – Home – selectie programe – X), pentru ceilalti trebuie ori rezolvata problema din setari – se afiseaza toate aplicatiile si se opresc / dezinstaleaza una cate una – sau se apeleaza la programe utilitare care ajuta la efectuarea selectiei programelor care sa fie inchise si care sa functioneze, cum ar fi Advenced Task Killer, care ofera si posibilitatea de a alege programele care sa ramana in functiune sau Advanced Task Manager.

Apoi, un alt consumator mare este display-ul, fie el telefon, tableta sau laptop. Toate device-urile moderne au posibilitatea de a regla automat luminozitatea ecranului in functie de intensitatea luminii inconjuratoare, insa, ca sa functioneze, trebuie activata. La utilizarea in interior, luminozitatea ecranului va fi mult redusa si economia destul de importanta.

Printre cei mai mari consumatori de energie ale echipamentelor portabile sunt conexiunile externe, pe care este imperios necesar sa le inchideti in momentul in care nu le mai folositi: GPS, Bluetooth si conexiunile de date 3G / 4G. Este indicat chiar sa se instaleze un utilitar, cum ar fi JuiceDefender, care te va ajuta sa controlezi conexiunile Wi-Fi si GPS.

Sa nu uitam vibratiile! Ele pun in miscare, fizic, o membrana metalica si prin urmare consumul de energie va fi foarte mare! Nu utilizati vibratiile decat atunci cand sunteti nevoiti sa inchideti soneria acustica!

Toate cele expuse mai sus „aduna” resursele economisite, pic cu pic, astfel incat cresterea autonomiei va fi evidenta, dar sa nu va asteptati la „minuni”! Si, mai ales, recunoasteti ca si o ora in plus de utilizare poate fi foarte importanta cateodata!

 

Daca doriti sa va informati sau daca aveti nelamuriri ori nu sunteti hotarati ce sa alegeti, veniti la noi la Service – nu inainte de a suna la 0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor consilia, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (mai jos) in care sa ne spuneti parerea dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care sa mergem cu explicarea diferitilor termeni sau caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

 

Numai de bine!

 

Distribuie acest articol