Stocarea datelor in device-uri externe

Stocarea datelor in device-uri externe

Stocarea datelor in device-uri externe

 

Stocarea datelor in device-uri externe
Stocarea datelor in device-uri externe

Stocarea datelor in device-uri externe se poate face in mai multe moduri, care se pot incadra in doua categorii: in cloud si in device-uri externe, care se cupleaza la sistemul de calcul printr-un port, in general USB. Categoria din urma se mai ramifica si ea in trei directii: rack-uri, docking station-uri si hard disk-uri externe. Despre primele doua categorii am vorbit in articolele precedente, in acesta vom detalia putin despre acestea din urma: hard disk-urile externe. Fata de celelalte doua solutii, aceasta este adevarata varianta de hard disk „la purtator”.

Nevoia de spatiu de stocare se resimte mai ales la posesorii de laptopuri, pentru ca hardurile nu sunt foarte mari iar aplicatiile devin din ce in ce mai devoratoare de spatiu, atat pentru instalarea si rularea lor cat si pentru salvarile solutiilor obtinute. Ca sa nu mai vorbim de jocuri! Apar variante noi din ce in ce mai des si sunt din ce in ce mai mari si au nevoie din ce in ce de mai mult spatiu. Datorita aplicatiilor moderne, care, in afara de spatiu foarte mare, au nevoie si de viteza de executie din ce in ce mai mare, au aparut SSD-urile, ca o solutie salutara de marire a vitezei, nu numai a aplicatilor ci si a sistemului de operare. Cum sunt putine laptopuri care permit instalarea a doua hard disk-uri, in afara celor doua variante prezentate pana acum – dar care au dezavantajul, pentru ca sunt relativ vechi, si au o capacitate destul de mica de stocare – a aparut si varianta optima, aceea a hard disk-urilor externe, care au si capacitate foarte mare – in prezent sunt si harduri externe, in afara de cele „uzuale”, de pana la 8 TB, si hard disk-uri mari, de 10 TB – 12 TB si chiar 20 TB (il gasiti la cel.ro, cu pretul de 7.684 lei!, are 695 MB/s scriere, 785 MB/s citire si 7,6 kg.!)!

Problema, desi mai acuta pentru posesorii de laptopuri, exista si la utilizatorii de sisteme desktop, pentru ca si acolo locurile de montare si sloturile sunt limitate si daca, in prima faza, s-au facut upgrade-uri fara a se scoate hardurile din carcasa, dupa ce s-a ajuns la numarul maxim – de obicei 4 – apare aceeasi problema, cu rezolvarea optima: hard disk extern. In cazul desktopurilor, daca se suplimenteaza numarul de hard disk-uri, pot aparea probleme suplimentare: sa fie necesar sa se schimbe sursa de alimentare, sa trebuiasca suplimentate ventilatoarele sau chiar sa fie nevoie de o noua carcasa! Hardul extern rezolva aceasta problema intrucat are alimentare separata, direct de la sursa de energie electrica (priza).

Acestea fiind spuse, in articolul urmator vom discuta concret despre Hard disk-uri externe.

Daca aveti oarece probleme ori aveti nevoie de informatii din acest domeniu, vizitati-ne la Service – dupa ce sunati la 0763 644 629 (zona Crangasi) sau 0765 941 097 (zona Dristor) – si specialistii nostri va vor sfatui, competent si profesionist.

Intotdeauna, parerea dumneavoastra este importanta pentru noi si am fi bucurosi daca ne-ati lasa un comentariu (in formularul de mai jos) in care sa ne expuneti parerile dumneavoastra si sa ne indicati eventuale directii in care doriti sa mergem cu explicarea diferitilor termeni ori caracteristici sau… ce anume v-ar interesa sa gasiti pe blogul nostru.

Pe curand!

 

Distribuie acest articol