Noile laptopuri cu Skylake

Noile laptopuri cu Skylake

Noile laptopuri cu Skylake

 

In ultima perioada s-a remarcat o specializare evidenta a laptopurilor, care, pe langa obisnuita clasificare in ultraportabile si hibride, se incadreaza in grupe distincte pentru un anume gen de utilizatori. Astfel sunt laptopuri pentru business, pentru cei ce lucreaza cu imagini sau pentru cei care se joaca. Laptopul obisnuit, pentru utilizatori obisnuiti, a devenit si el mai dotat decat in urma cu cativa ani, mai usor si mai subtire si mult mai atractiv din punct de vedere al design-ului.

Evolutia, deja se intrevede, continua cu seria de laptopuri pe platforma mult mai eficienta si mult mai puternica a procesoarelor Skylake, dar si cu noi implementari de tehnologii inovatoare, cum este de asteptat, avand in vedere isoricul dezvoltarii de pana acum.

In grupa „normala”, cu preturi accesibile, sub 2000 de lei vor fi, ca si pana acum, cei de la Asus, Acer. Sau Lenovo. Acestea vor fi echipate cu procesoare i3, cu 4-8 GB RAM si cu HDD.Daca doriti un asemenea laptop, este indicat sa alegeti unul cu 8 GB de RAM, cu display IPS si, neaparat, cu planul de viitor de a inlocui HDD cu SSD.

Laptopurile „mari”, cu ecrane de 17” sau mai mult, vor fi oferite de Lenovo – seria ThinkPad – Acer – Aspire V15 Nitro – si Dell – Inspiron 5000/7000 – laptopuri ultraportabile pentru business.

Noile laptopuri cu Skylake - Dell XPS 13
Noile laptopuri cu Skylake – Dell XPS 13

O parte din laptopurile care apar sau care au aparut sau vor aparea la inceputul anului viitor, sunt up-grade-uri ale unor modele mai vechi, de succes, in afara de procesor fiind adaugate si alte mici elemente sau imbunatatiri. Din aceasta categorie fac parte HP Spectre X360, Dell XPS 13, Asus Zenbook UX305UA si UX305 UB (cu grafica NVidia 940M), sau Acer Aspire R13. Din aceeasi gama, dar cu preturi ceva mai scazute, se vor gasi Dell Inspiron 13 7000, Asus Transformer Tab TP300 si Lenovo Yoga 14 700.

 

Noile laptopuri cu Skylake - Asus ROG G752
Noile laptopuri cu Skylake – Asus ROG G752

Pentru cei ce doresc mai mult decat echilibru intre dotari / performante / portabilitate, din care am prezentat modelele de mai sus, ci sisi doresc in primul rand performanta, gama oferita va fi dupa aparitia in magazine a procesoarelor Skylake Quad Core si placile grafice dedicate performante. Pentru multimedia vor fi interesante seriile Asus N552, Lenovo Y50 sau Acer V15 Nitro Black Edition. La partea de gaming, Asus ROG G752 si Acer Predator 15 si 17, ca sa nu mai vorbim de Alienware, vor oferi impatimitilor tot ce isi doresc.

 

La inceputul anului viitor, cand vor aparea si procesoarele SkyLake-U de 28 W, vom trece in revista si laptopurile Apple, intrucat seriile MacBook Pro si MacBook Air sunt realizate pe aceasta platforma.

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti informatii diverse, sunati la 0763 644 629 sau 0765 941 097 si specialistii nostri va vor impartasi din experienta si cunostintele lor vaste. Sau chiar puteti sa sugerati despre ce subiecte ar de dorit sa mai abordam, de interes general sau chiar particular, subiecte care va intereseaza si pe care le considerati importante!

S-auzim de bine!

 

 

 

 

Distribuie acest articol